RALLYLYDNAD GRUNDER / NYBÖRJARE

Rallylydnad är glädje, samarbete, följsamhet tillsammans. Du och din hund går på tävling en bana med skyltar som meddelar vilket moment/rörelse du och din hund ska göra. Ordningsföljden på momenten kan vara hur som, det är hunden och du som gör detta tillsammans utan "kommenderingsinfo" inom ett markerat banområde. En kombination av bla lydnad och freestyle. Du och Din hund tillsammans. I ett "raskt och naturligt tempo". 

Rallylydnad är utmanande för både hund och människa - var för sig och tillsammans - roligt som aktivering - mer kontakt och smidighet - ett stöd även till andra grenar -  hålla "de grå" pigga - fotarbetet och teknik - ökat samarbete - kul ihop - göra rätt precis här - lyssna på infon - ge rätt info - vilja tävla? - mm :)

På kursen tränar vi bla

  • Rallylydnadens grunder/delar + helhet (bakdelskontroll, handtarget, följsamhet, ev stadga, skiften, min roll mm), 
  • Momenten till skyltarna i Nybörjarklassen (både teori, praktik och torrträning) - hur lär jag in dem - vilka delmoment? 
  • Vad behöver jag tänka på/kunna?
  • Vad behöver hunden kunna för delar?  
    - Hur lär jag hunden detta? 
  • Positioner
  • Plocka ihop delar till moment och några moment på följd. + vad händer emellan?
  • Vi tränar ev även lite lätt på höger sida inför framtida klasser (högerhandling). 
  • Och en hel del annat som hör rallylydnaden till :)

Denna kursen passar dig som vill ha roligt tillsammans med din hund, arbeta med samarbete, följsamhet och smidighet. Yngre som äldre. 

Förkrav: Att du och din hund har en viss vardagslydnad, såsom sitt, ligg, ev stå, att hunden kan vara stilla (stadga) i sitt, ligg och ev stå  och att hunden kan vara och följa dig vid din vänstra sida i slakt koppel.

Vill du sedan fortsätta att träna för att tävla så har du här en stabil grund att stå på för vidare träning eller kurs mot tävling

* Intensiv kurs med tid emellan för träning.

* Indivduell/personlig träning. 
  

NÄSTA KURS
(Med reservation för ev ändringar)  

Återkommer med ev datum för vinter/vår 2018
5 träffar (ca 14 timmar)

Dag:

Tid: Kl 18-ca 21 gång 1 (teori och praktik)
Kl. 18-ca 20.30 övriga träffar

Plats: Utomhus
 Se här för vägbeskrivning

Pris: 1495 kr

 

Anmälan: Välkommen med din intresseanmälan Alt kika in träningar för nya inom rallylydnad

MEJL: cathrine_jonsson@hotmail.com  
Eller via kontakformulär

Här finns regler inkl momentbeskrivningar. OBS alla klasser.

Tidigare kurs

Hösten 2917

Vintern/våren 2017
Hösten 2016

Våren 2016 x2 
Vintern 2015/2016
Hösten 2015
Våren 2015
Vintern 2015
Hösten 2014
Våren 2014
Hösten 2013
Våren 2013

IMAG0643

Bayliez

Rallylydnadsdiplomerad Nybörjarklass (RLDN) 2012. Tre tävlingstillfällen av tre inom 4 dagar. Vinst med 96p, andraplats med 93p och andraplats med 90p - och han är MIN ;-) Vi gör det tillsammans för att det är SKOJ ovh vi njuter varje sekund!

Se mer nedan.

 

 

 

Tillbaka till kurser

  

 

 

 

Bayliez

 


Bayliez och min rallylydnadsresa

Bayliez är Rallylydnadsmästare :) 

Vi har pensionerat oss från tävlingsbanan men är med trogne hjälpare på kurser 

Vi har hittat på mycket under åren tillsammans, aktivering, uppvisningar, utställning, viltspår, eftersök, räddnignssök, agility mm. Tävlat i lydnad klass 1 med bla 194 p så att träna gillar jag/vi  .

2012 fick jag för mig att vi skulle testa vad Rallylydnad var för något :)
-> Så Bayliez och jag tränade på egen hand in Nybörjarklass vinter/vår 2012. Jag läste regler och pluggade momentbeskrivning. Torrtränade mig och tränade Bayliez i de olika delarna i olika situationer och med störningar, olika kombinationer som kunde uppstå mm så vi skulle ha koll och tävlingen skulle vara lätt. På våren tävlade vi tre raka tävlingar över en helg (to,fre,sö) med resultatet - RLD N (rallylydnadsdiplom Nybörjare) Dvs 3 raka godkända tävlingar (över 70 p). 96p och klassvinst, 93 p och andraplacering, 90 p och andraplacering. Rackans vad roligt detta var och så roligt Baylez tycker att det är superskoj att vara ute och tävla igen!   

Vi tränade vidare och tävlade sommar/höst 2012 tre tävlingar, denna gången mer utspritt över några helger ;-) med resultatet - RLD F (rallylydnadsdiplom Fortsättning) varav en full pott (96p andra plats, 98p vinst, 100p vinst).  

Våren 2013: Två dagars tävling i avancerad klass, en helg i maj - 97 p x 2! En första plats och en tredje plats. MY GUY! Sedan en regnig tälingsdag i juni så slår vi till med en kanonrunda med 100p och klassvinst (av 22st) - RLD A (rallylydnadsdiplom Avancerad)
Hösten 2013: 3 tävlingar i mästarklassen - 87p, 93 p, 94 p - 2 vinster och en andra plats :) - RLD M (rallylydnadsdiplom Mästare) "champion" om den titeln funnits


Min andra rallylydnadsresa

September 2015 tävlade Felino (Ulricas affensennen) och jag i Oskarshamn och kunskapen satt sedan sist (5 månader sedan han och jag tränade/tävlade) och vi plockade med oss 85p och en 2:a placering   Stort varmt tack! VI målade målen!
Juli 2015 tävlade Isa och jag sista i Fortsättningsklassen för att ro diplomet i hamn - Västervik bjöd på allra bästa heta värmen - Vi gör en fin runda tillsammans som ger 95 p!
Juni 2015
 åkte Isa (Susannes portis) och jag till dubbla rallylydnadstävlingar i Forserum och tävlade Fortsättningsklass: 95 p och 100 p fick vi med oss hem   Och infon om att göra "min/vår" grej på tävlingsdagen är verkligen viktig för mig. 
Maj 2015 gjorde vi likadant och fixade 78 p - Så två godkända rundor 
Oktober 2014 tävlade jag och Felino (Ulricas Affensennen) rallylydnad i Växjö och fixade 84 p!
Maj 2014 tävlade jag och Zico (Marie Mattsons mittelspetz) i Växjö, 2xstarter i Nybörjarklassen - 99p resp 98p :-) (1.a och 2.a på pallen) Superroligt hade vi och han är sååå duktig! Bra tränat Marie - "Bara" för mig att förvalta :) 
Okt 2014 tävlade jag och Felino (Ulricas affenzennen) i Växjö. Vår första start i rallylydnad tillsammans och även Felinos första start i rallylydnad. Vi gjorde en kanonskön runda med 84 p pga lite slarv av mig + lite ofokus en stund från Felino - mäkta nöjd! Bra tränat matte. 

Lärorikt som 17 träna och tävla andra raser och individer!

P1011315


 Några ord som sagts om kurser

"Är så små grupper så man får hela tiden feedback på om man gör rätt  och så nöjd med att hon ser varje ekipage som unika med unika förutsättningar. Anpassar sina idéer för att till slut hitta en som passar just oss, anstränger sig verkligen så att alla blir nöjda och får med sig något nyttigt från varje kurstillfälle."

"Som sagt har jag både gått kurs för dig och haft förmånen att se dig träna Min hund! 
Som instruktör vinner du på att du ser helheten hos ekipaget. För dig finns det inga givna vägar, utan du klurar och hittar rätt vägar för just MIG och MIN hund. Du har en otrolig förmåga att förklara varför deet är viktigt att träna med störning, jag tror att alla som gått kurs för dig har greppat detta! Du ser, både vad hundens svagheter och förmågor är och för mig som förare att se och förstå detta. 
Att jag sen har fått förmånen att vara med när du har tränat Felino, har gjort att jag lärt mig ändå mer! Du ställer bra krav på honom och det får honom att växa och bygga självförtroende."

"En Rallylydnadskurs med upplägget som har fokus bl a på kontakt, följsamhet  och ditt egna kroppsspråk är det bästa vi har gått på.
Skyltar och regler, plugga 10 minuter om dagen för att läsa igenom själv,  och lära sig att  på bästa sätt kunna gå banan utan tvekan för  hunden.
Avslutningen som en “test tävling” ökade intresset och en perfekt test av  var står vi och ett kvitto på vad man lärt sig.
Kursen gav oss inte bara kunskaper i Rallylydnad utan också en fortsatt bra  grund i vår relation som vi har haft nytta av i andra situationer och  tillfällen."
Se mer HÄR

Rallylydnadsutbildning

Utöver andra utbildningar och egna ideér så utbildade jag mig i november 2012, hos CD Hundens Hus i Göteborg till rallylydnadsinstruktör.
Jag blev "biten" efter att ha tränat och tävlat enligt ovan. Bayliez är med på kurserna och visar ;-)


P8120005