Inkallning även för gubbar :)

 

Ja tyst inkallningslek är roligt att göra även för äldre hundar - roligt för att de kan - rolig lek - rolig repetition - roligt för matte se han skutta fram i skogen - roligt ha roligt ihop - roligt ...

Gott ätbart: Droppa/lägg/göm på marken där du står. Första gången kan jag vara kvar tills han börjar leta/hittar och så går/springer jag iväg. Han följer efter och jag droppar/lägger/gömer en ny. Medans han letar så går/springerjag iväg igen - när han kommer farandes efter - lämna en ny att leta efter osv. 

Hunden får nosa - ha koll på mig - skynda efter mig för att få en ny 

Varanterna är många - min fantasi får stå för variationen. 
Enkelt och roligt för båda 
Sluta snyggt när ni har som roligast!

 

Baye
Letar för fullt :)


Bara för att det är skoj

 

Ibland vill man göra saker bara för att man kan och för att det är skoj 
Eller så finns det andra förklaringar :)

 

KIKA IN HÄR


Underbara höst

 

Ja den är alldeles underbar. Grabbarna vill säkert ha snö (jag kanske lite också - om det kan landa i skogen och på gräset, dvs ej på vägen och göra den problematisk, eller andra skottkrävande halkiga ytor :) )

För någon helg sedan var jag i Växjö och träffade underbara vänner en hel dag - en vänskapsboost!

Jag och Isa visade upp oss och hade superduperkul - som alltid - och gjorde vår grej i ringen. Precis, gör din och din hunds grej, inte som alla andra. Men absolut, ta godbitar och gör dem till era!

I helgen som var hade vi än en gång tur med vädret och kunde ha en heldag ute i rallymomentsinlärningens tecken. Underbart gäng med hundar och mattar som tränade flitigt och lärde in moment på sig, sin hund, tillsammans eller finlirade, utmanade redan inlärda moment! Tjusningen med hundträning - finns så mycket att pyssla med.

I går började vinterns kurs i rallylydnad Nybörjare/grunder. Njuter varje gång av att få följa och se allas individuella utveckling (det är den jämförelsen som är rättvis mot en själv att göra - vi har olika förutsättningar och startar på olika punkter).

Ikväll kör tävling/kombinationer igång. Träffar hela vintern så de är laddade och kanske tävlingssugna när vårens tävlingssäsong kör igång - alla har vi olika mål. Det är vägen mot målet som vi firar mest!!!