Variation och många bilder i fotoalbumet

 

På hur många vis kan din hund genomföra "konen"?. Dvs runda eller runda stanna eller skickas runda stanna eller under gång: skickas runda stanna

Sen även stanna kvar och bli "upphämtad" :)

Variation förnöjer och kunskapen djupnar och blir starkare PLUS det är roligt att träna samman (del) moment på olika sätt      

Och tränar jag varierat med fantasi så blir det oftast lätt när konen introduceras för då kan hunden "själva grejen" som ska göras. 

I rallylydnaden gäller det att hunden väljer just den konen jag skickar emot och väljer bort allt annat som kan finnas tex andra koner, leksak, godis, skyltar, hinder, domare osv :)

bild (4)

Runda träd, runda stolpe, runda blomma, runda sten...

Det är en del i "konmomentet" 

Så tänker jag :)


TIPS

 

Torka hundgodis, tex korv, leverpastej, blodpudding, skinka, tunga mm är att göra det i en frukt/svamptork 

Själv är jag mest ute efter att få en torrare yta och fortfarande mumsigt mjukt inne, dvs ingen ökad hållbarhetstid. Superbt enligt mig. 

Den är självklart även användbar just att torka ännu mera, om du vill det :D

 

Så här kan den se ut

810050(1)


Deltagande på Guldhunden Arenas dag

 

En mycket fint anordnad dag av ägaren Eva Terling. Men en blandad kompott av uppvisningar och sedan en fartfylld och glimrande fiskdamml!!

12036599_10153559321120675_6078630140473189340_n

 

Hur blir en rallylydnads uppvisning publikvänlig då?
Jo, vi showar till det och visar tips på hur träningen kan varieras och hur kul den kan vara 

Jag frågar Helén och Signe om de vill vara med på att vi kör en kombinerad bana med olika moment från klasserna - och att vi kör den parallellt med varandra :) - och det ville de! Jippie!! Det blev så himlanes bra. Vi fixade göra momenten samtidigt vid våra respektive banor som var några meter ifrån varandra. 

Just detta att variera träningen, utmana den med glimten i ögat, belöna i denna miljön, med publik och ev lite pirr i magen är superbt att fylla på tävlingskontot. 

Sen visade Isa och jag hur det också går att träna utan skyltar och varva olika moment från minnet. Varva vänster och höger handling, sidbyten av olika slag, snurr, hopp, slalom, frestelser.
Det blir nästan som freestyle :)

Testa tex kombinationen: Snurr - hopp - snurr. Funkar det lika bra? Förbereder du hunden lika? Vad behöver du tänka på så det blir rätt direkt och just där? Vad var lätt, vad vill du göra på annat sätt?

Testa snurr - hopp - snurr på höger sida. Samma tankar som ovan eller behöver du tänka/träna annorlunda?

1000 tack:

Till Susanne för lån av din fina Isa

Till Marie som tar skyssta foton

Till Helen och Signe som glatt hängde på

 12046613_10153558828151830_4086913823140577840_n


Rallylydnadskväll

 

I tisdags kväll var det dags för specialkursen just för er som anmälde er när Linda och jag hade vårt evenemang på Guldhunden.

Vilken härlig kväll jag hade tillsammans med er!

Först firade vi Sofia och Swea som tävlat sig till RLD N   Grattis igen! Mumsig paj hade jag fixat av alla våra äpplen - Det är den / de som nått målet som ska firas och bjudas enligt mig :)
Detta tillsammans med kort teori av kvällens stationer att välja mellan. Rallylydnad är sååå mycket mer än skyltar enligt mig :)

Efter pausen körde alla tre kortare bansekvenser / kombinationer. En följsamhet, en skiften framlänges och en skiften baklänges. Just sådana kombinationer tycker jag gör det lättare att få kunskap och info om vad vi kan och vad vi behöver träna på. Detta sedan med kombinationer som växlar i aktivitet, tempon, klurigheter. Men lite i taget så jag kan utvärdera hur bra vi är och vad jag vill finlira på. 

Superduktigt och glatt gäng! Och kvällen fick finfint feedback :)

 

Hux flux kan det bli en gång till - men mest var detta för er