Variera

Har under några pass haft filmhjälp av käre sambon så jag kunnat filma de olika momenten som finns. Vi har nu filmat nybörjarklassens och fortsättningsklassens :) Det är riktigt kul och snacka om fokus - det vill helst bli rätt på FÖRSTA försöket. Både jag och hund och förhållande till kon, skylt, hinder osv :). Bra träning med koncentration, signaler, bli rätt direkt + ha kul i "allvaret". Duktiga killar som avlöste varandra.  

Ett sätt att ha koll är just att ur minnet göra moment, vid skylt eller annan grej eller " när redo". Inte behövs skyltar bara för att "så ska det vara".

Annat sätt är att ta ett gäng moment ur minnet och köra dem på gräsmattan, köksgolvet, på en promenadsträcka och hålla fokus + bli rätt direkt + variation förnöjer.

Eller ge en vän eller välj ut själv några som blandas och så står personen och håller upp momenten, du och hunden gör dem så snart ni är redo och du inhämtar ny info. Tränar dig att vara snabb med ny info in i huvudet så att du behåller fokus på hunden och du + förberedelser så det blir rätt och mest ROLIGT! Att fast du behöver titta och få ny info så betyder det för hunden - fortsätt med det jag gör - min männsika hämtar bara mer info jag behöver inte bry mig om det.
Eller låt ngn säga det du ska göra.

Kan du komma på vilka sätt dessa moment kan kombineras? front + front - backa tre steg + sitt, stå + stå gå runt?
Exempel: Ställ hunden - ställ dig framför - sitt - backa 4 steg, höger ingång sitt, stå - du går runt hunden
Sätt hunden - ställ dig på dens högra sida - stå - fram i front - ingång och fram i front direkt igen i rörelse (ej sitt vid sidan) - backa 1 steg i front (hunden sitter ej i front)

Variation ger förståelse, ni har roligt, ni lär er mångder, hunden och du är vakna på vad komma skall, du ser vad ni kan och vad hunden tar in för information - har ni båda samma?

Tokar det till sig - ja skratta åt det och kom ihåg att det kanske inte funkade därför att... och ta med den kunskapen till nästa pass - Vad var bra och vad vill du ska vara bättre och Hur då?