Kursavslutning rallylydnad Nybörjare/grunder

Igår var det avslutning - oj vad tiden springer på :) Jag älskar att få träffa er igen och se hur träningen har gått och vad ni behöver en sista pusch av för att kunna fortsätta träna dig och din hund vidare samtidigt som det är ett "hej då" eller i bästa fall - "Vi syns snart igen". Tack för dessa veckorna!

Kom ihåg grunderna och ge hunden förståelsen, utmana med att omgivningens bilder ser olika ut och att hunden på egen vilja under din tystnad ändå väljer att söka kontakt med dig för att få belöning, uppmuntran, lek, varsågod etc. Fokus på att vilja göra det tillsammans och leken att "näcken ej ska vara lockande och intressera hunden eller dig med sitt spelande" genom att vägen till det hunden vill ha just då går genom att söka kontakt med dig och ibland inklusive "ett moment". Repetera "Vem är smartare än en femteklassare" och våga utmana er. Fånga tillfällen som ges och variera er med många bilder till ert fotoalbum. 

Till mitt fotoalbum fick jag en tavla på min fina vän Bayliez. Tack bästaste Sara för denna. Kika in på hennes blogg för fler fina bilder/foton. Saras blogg  Själv letade jag fram en bild på Lillis alias Niilaz... 

10968454_10153016350846830_8927651451194779606_n

"Gamle" underbare vän som ger mig så många vackra minnen och määngder av kunskap! 
Vi njuter av livet och tar det i "vårt" tempo - det ska vara gött vara äldre och lika meningsfullt utifrån hans takt och vilja. Kropp och knopp får hållas igång - för lösa korsord eller sudoku har jag inte lyckats lära han   

Snart drar Nosework kurs igång igen hos Linda. Vi tränar på så vi kan avancera på kursen! Perfekt sysselsättning!!

Sen har jag kommit på att jag vill lära in Bollvallning - också en perfekt inomhussysselsättning - vi testar oss fram och får se vad vi landar :)

Niilaz har kommit igång med spårandet igen och där har han vilat sig iform och fått in kunskapen i alla skåpts fack :) 


Sammanfattning/reflektion av träningspasset

 

Efter ett träningspass så ställ dig enkelt dessa frågor:

 
- Vad gjorde jag bra?
- Vad gjorde hunden bra?
- Vad gjorde vi bra?

- Vad vill jag ändra på?

- Hur gör jag det?

- Vad var roligt?

 

Enkel sammanfattning efter ett pass och även att repetera inför ett pass för att gå in i det med rätt inställning. 
Även lättare se sina framsteg och att VI KAN 


Vilken vecka :)

Förra söndagen började vinterns rallylydnadskurs igång. Ett förväntantsfullt gäng som sugen kunskapen intill sig. Alla med olika förutstättningar med en underbar vilja. Det går fort mellan tillfällena men kunskapen finns där att plocka fram även efter kursen är slut, okej kunskap är färskvara men det finns kvar där - någonstans :) Vill tro det iaf för annars är ju all kunskap som insupits i plugget under alla år helt förbi

Det är mycket som ska på plats för både människa och hund - men det går bäst om man börjar med grunderna och gör den stadig, kontakt och följsamhet är AochO.
Idag träffades vi igen och det glädjer mig alltid vad kvalitetsträning på en vecka ger resultat - gäller bara vi vill se dem. Idag bjöds det på värmande leenden när människohunden inte alltid förstog vad människan ville att den skulle göra vid skylten. Många "aha" och "jasså" och vad ska jag ha för info - ja just det kan jag ju använda - det kommer jag ihåg. Hur vill jag ha det - var ska jag vara - får hunden plats osv. Superbt träna utan hund och låta den slippa förvirrad ägare

I onsdags njöt jag av banträning som vi kommer ha varannan vecka - känna skillnad i vad olika tempon kan göra med samma moment och sedan lite klur med att hunden väntar på ny info innan besluten tas :) Lite brus kom upp på ytan som kunde tränas mera på "men" även mycket snyggt som är gött att ta med sig - ny miljö, nya hundar och publik med lite nerver. Syns om två veckor - ta med era personliga tips och se hur ni kan bli bättre.

I torsdagskväll - iväntan på att det "lovade" ovädret skulle göra entré så träffade jag en sockersöt spets vars matte och husse inte delade hennes syn på skall  . Lovande familj som jag känner komma fixa detta fint med en stor portion tålamod och hålla sig till sin plan - se det ni vill se och träna resten.