Utställningskursavslutning

Nu har jag fått "bannor" av mig själv att det är längesedan jag skrev här :) men ibland är det så - det bara rusar iväg och livets allt får prioriteras.

I söndags var det sista gången på utställningskursen. Jag är så grymt imponerad av hur alla tagit emot kunskapen och omvandlat den så den passar var och en! Ni förde era hundar så fint!
Det är skillnaden som gör det - vikten av att tänka till hur hunden tänker och vara en coach till sin hund. Likhet med tex lydnad/rally där iaf jag börjar med foten närmast hunden när jag ska röra mig vidare tillsammans med hunden. Men där vill jag ha kontakt - i utställning vill jag att hunden ska ha framåtfokus - då kan en detalj som att börja med andra foten vara just det min hund behöver för tydligheten vid inlärning att "nu gör vi ngt annat och det ser ut så här", kanske i kombo med externbelöning som hunden får fokusera emot men med rätt energi och inställning.

Varmt lycka till i "ringen" som oftast har fyra kanter   och njut av tiden i rampljuset - ha en plan - håll den så gott det går och förbered er hund på de olika delarna. Va stolta och nöjda!

Detta fina kopplet har jag (med flera) från Buzzdog Design

10846259_860873943933998_7824351454957568586_n

Hör gärna av er med hur ni har det i ringarna framöver. :)


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S