Nose Work kurs

Ja i lördags var Bayliez och jag på kurs tillsammans igen! Så glad få åka iväg han och jag tillsammans som "på den gamla goda tiden"! En tanke: Kom ihåg din äldre hund som är följsam och fin att hitta på saker tillsammans, gammal kunskap som ny. Kan en hund känna det som en "pensionerad" elitidrottare kan känna sig när de lägger av? Självklart har de inte samma kapacitet men ändå att de får känna sig lika duktiga och att de kan precis som när de var unga. Se våran stolthet över dem lysa i våra ögon  . Där blir kontrasterna för en familjehund kanske inte lika stora mot för den som varit mer "i rampljuset". En tanke som sagt.

Nåväl, tillbaka till kursen. :) Skoj som 17 var det. Eukalyptus är doften vi ska lära dem att finna. Antingen leka med doftrullen eller klicka in att de sniffar doft - vi kunde leka men fick ändå välja att klicka för sniff. Där fick jag anstränga mig att vara snabb i tajmingen :) det fanns mkt annat än att "sniffa" i Bayliez tankar så det gällde vara med när han sniffade så det var det han gick över till :)

Vi fick sedan söka doften bland utlagda prylar av olika slag. Vi han med 3-5 sök var! Alla ekiapgen var olika med olika bakgrunder och så kul se hur det jobbades!

Vi tog det i vårt tempo och sökte "tillsammans" till en början - var bevisligen längesedan vi höll på med sök - och sista passet lossnade det rejält! Herueka - både jag och Baye förstog vad vi höll på med och hur vi skulle va tydliga med varandra för att göra detta och sudda ut andra tankar på vad det kanske var man kunde göra med grejerna som var utplacerade hihi lille gubben.

Så nu tränas det att finna "doften" här hemma och om två söndagar är det dags igen

Ta chansen du med!
Lindas Hemsida


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S