Bankurs i rallylydnad

I går kväll hade vi en av de träningspassen som ligger mig varmt om hjärtat - skoja till det lite för både hund och människa. Det är inte så allvarligt tävla och mina nerver är kul för hunden + testa hur duktig jag är på att förbereda och behålla min info till hunden även när det blir lite annat fokus som stafettävling  . Kliv ur boxen "så ska det va" och latja till det lite för er bådas skull + få se vad som fungerar och ej.

Eller tävla med dig själv och få känslan av spänning och belöna hunden att det är skojigt värre när matte/husse blir sån här

Behåll fokus och koncentration ! DU KAN. Och även se hur mkt jag behöver plugga momenten och skyltarna för att inte behöva dem på banan, de är där mer som en säkerhetslina.
Så det såg ut som bilden igår :) Och även det gick med lite förberedelse - Visste jag !

 

IMG_1941


Utställningskursavslutning

Nu har jag fått "bannor" av mig själv att det är längesedan jag skrev här :) men ibland är det så - det bara rusar iväg och livets allt får prioriteras.

I söndags var det sista gången på utställningskursen. Jag är så grymt imponerad av hur alla tagit emot kunskapen och omvandlat den så den passar var och en! Ni förde era hundar så fint!
Det är skillnaden som gör det - vikten av att tänka till hur hunden tänker och vara en coach till sin hund. Likhet med tex lydnad/rally där iaf jag börjar med foten närmast hunden när jag ska röra mig vidare tillsammans med hunden. Men där vill jag ha kontakt - i utställning vill jag att hunden ska ha framåtfokus - då kan en detalj som att börja med andra foten vara just det min hund behöver för tydligheten vid inlärning att "nu gör vi ngt annat och det ser ut så här", kanske i kombo med externbelöning som hunden får fokusera emot men med rätt energi och inställning.

Varmt lycka till i "ringen" som oftast har fyra kanter   och njut av tiden i rampljuset - ha en plan - håll den så gott det går och förbered er hund på de olika delarna. Va stolta och nöjda!

Detta fina kopplet har jag (med flera) från Buzzdog Design

10846259_860873943933998_7824351454957568586_n

Hör gärna av er med hur ni har det i ringarna framöver. :)