Kursavslutning rallylydnad Nybörjare/grunder

Igår var det avslutning - oj vad tiden springer på :) Jag älskar att få träffa er igen och se hur träningen har gått och vad ni behöver en sista pusch av för att kunna fortsätta träna dig och din hund vidare samtidigt som det är ett "hej då" eller i bästa fall - "Vi syns snart igen". Tack för dessa veckorna!

Kom ihåg grunderna och ge hunden förståelsen, utmana med att omgivningens bilder ser olika ut och att hunden på egen vilja under din tystnad ändå väljer att söka kontakt med dig för att få belöning, uppmuntran, lek, varsågod etc. Fokus på att vilja göra det tillsammans och leken att "näcken ej ska vara lockande och intressera hunden eller dig med sitt spelande" genom att vägen till det hunden vill ha just då går genom att söka kontakt med dig och ibland inklusive "ett moment". Repetera "Vem är smartare än en femteklassare" och våga utmana er. Fånga tillfällen som ges och variera er med många bilder till ert fotoalbum. 

Till mitt fotoalbum fick jag en tavla på min fina vän Bayliez. Tack bästaste Sara för denna. Kika in på hennes blogg för fler fina bilder/foton. Saras blogg  Själv letade jag fram en bild på Lillis alias Niilaz... 

10968454_10153016350846830_8927651451194779606_n

"Gamle" underbare vän som ger mig så många vackra minnen och määngder av kunskap! 
Vi njuter av livet och tar det i "vårt" tempo - det ska vara gött vara äldre och lika meningsfullt utifrån hans takt och vilja. Kropp och knopp får hållas igång - för lösa korsord eller sudoku har jag inte lyckats lära han   

Snart drar Nosework kurs igång igen hos Linda. Vi tränar på så vi kan avancera på kursen! Perfekt sysselsättning!!

Sen har jag kommit på att jag vill lära in Bollvallning - också en perfekt inomhussysselsättning - vi testar oss fram och får se vad vi landar :)

Niilaz har kommit igång med spårandet igen och där har han vilat sig iform och fått in kunskapen i alla skåpts fack :)