HAN VISSTE VISST :)

I morse var det dags för träff 2 på  prova på Nosework kursen för Linda. Har vi förstått eller inte.... Några träningspass med både retning inför sök och utan, osynliga - lättare och svårare - olika höjder mm har vi ändå hunnit träna inomhus i vårt lilla hus :) Men var det 100 att det var just Eucalyptus som han letade eller hur mkt var det "hela paketet".

Vi har varit noga med startsignal och jag har följt efter han och varit nära han - både för att vara med när han markerar + inte råka meddela att vi borde leta på annan plats utan att vi båda litar på honom. Vi har funnit vår grej och tar det i vårt tempo. Har även döpt vad vi letar "Doften" Skiljer sig från alla andra kommandon och just leta Doften = metodiskt arbete

Linda hade ställt ut mängder med burkar med lock på rad och i en av dem låg doften som vi skulle hitta. Startsamlade oss och så bar det coolt iväg - burk efter burk - lite brus med avnosning på den väldoftande mattan och så fastnade han på burk 4 - stannade till och så kom en liten tassviftning i luften - den är det matte -  HAN VISSTE VISST

Ett sök till och samma resultat!

Paus och vi satt och tittade och lärde oss på de andra ekipagen - hur olika vi är och hur olika vi gör - men samma sak gäller - hitta o markera doften.

Andra passet letade vi i en annan gömma och med öppen doft vilket också gick klockrent - orkade 3 sök och fick mer energi i kroppen.

10933871_1029356773747223_3516535833009936082_n

Har vi hittat nått :)

Nu har beställning av doft gjorts så vi kan träna på hemma tills kursen börjar :-)


 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S