Rallylydnad - För dig som är ny och vill ta klivet in i rallylydnadens värld

Rallylydnad är glädje, samarbete, följsamhet tillsammans. Du och din hund går på tävling en bana med skyltar som meddelar vilket moment/rörelse du och din hund ska göra. Ordningsföljden på momenten kan vara hur som, det är hunden och du som gör detta tillsammans utan "kommenderingsinfo" inom ett markerat banområde. En kombination av bla lydnad och freestyle. Du och Din hund tillsammans. I ett "raskt och naturligt tempo". 

Rallylydnad är utmanande för både hund och människa - var för sig och tillsammans - roligt som aktivering - mer kontakt och smidighet - ett stöd även till andra grenar -  hålla "de grå" pigga - fotarbetet och teknik - ökat samarbete - kul ihop - göra rätt precis här - lyssna på infon - ge rätt info - vilja tävla? - mm :)

CA6F77BF-7677-4A68-B092-AE7315216F55

--------------

På kursen får du en matnyttig  genomgång i vad rallylydnad är och hur rallylydnad går till. Du kommer få med dig på en kurs vad du kan få på flera kurser. Vi  tränar  främst på de speciella delar i rallylydnaden fast alla delar berörs. Vi går igenom Nybörjarklassens skyltar/moment och finner en röd tråd samt arbetar med grunder till en helhet som passar just dig och din hund. När du gått kursen så har du med dig bla  grunder, delar och hela moment, kortare slingor, torrträning av dig, personliga tips, belönings- och träningsupplägg samt en kortare bana med lite lättsamt tänk inför ev tävling.

--------------

Färdigheter: Att du och din hund har en viss vardagslydnad, såsom sitt, ligg, gärna stå, att hunden kan vara stilla (stadga) i sitt, ligg och ev stå  och att hunden kan vara och följa dig vid din vänstra sida i slakt koppel. Vi tränar lite på detta också fast bra att ha det med er in i kursen så ni kan fokusera på "rallylydnadens upplägg"

OBS! Inför kursstart så har du läst igenom Nybörjarjklassens momentbeskrivning/skyltar samt gärna regler för en ökad förståelse och snabbare kunna ställa alla frågor. Se HÄR

Vill du sedan fortsätta att träna för att tävla så har du här en stabil grund att stå på för vidare träning eller kurs mot tävling. Jag har fristående kursträffar i rallylydnad som du sedan är varmt välkommen på. 

Denna kursen passar dig som vill ha roligt tillsammans med din hund, arbeta med samarbete, följsamhet och smidighet. Yngre som äldre. För dig som vill in i rallyns värld - för dig som vill fräscha upp - för dig som vill kicka igång rallyn igen !!

* Indivduell/personlig träning. 


 

NY KURSSTART

DAG: Onsdagskväll

TID: 18-ca 20

DATUM: 7/9, 14/9, 21/9, 28/9

Plats: I första hand utomhus
Kalmar Hundservice
Flottiljvägen 30 A, Kalmar

Pris: 1595 kr

Varmt välkommen att vara med på höstens kurs i rallylydnad. 
Denna kursen är intensiv fast väldigt uppskattad för du och din hund lär er väldigt mycket och har även mycket med er för vidare träning. 


Med reservation för ev ändringar

 Ha med dig gott av olika slag och leksaker som din hund älskar just idag,vatten, skål, och fika till dig om du vill. Kläder efter väder (ute/inne) Plus ett glatt och nyfiket sinne! 

 

 


Anmälan: Välkommen med din anmälan. När du har anmält och fått bekräftat att kursen är fylld så betala in till  BG 162-8007 "Cathrine Jonsson".  eller Swich 123 480 91 74 "Cathrine Jonsson". 

Märk "Rallylydnad Nyb och startdatum för kurs" (+ namn om annan än du som betalar)

När du är anmäld och har betalat så kommer sedan ett introutskick inför kursstart med ytterligare info och tips att tänka på inför kursen. 

Frågor? - bara hör av dig så förtydligar jag :)

MEJL: cathrine_jonsson@hotmail.com  

Här finns regler inkl momentbeskrivningar. OBS alla klasser. Nr 1xx är nybörjareklass

Vi håller alla gott avstånd till varandra både för hundarnas och vårans skull.

Vid sjukdomssymtom stannar du hemma och om din tik löper så vill jag veta det i GOD TID innan träffen så vi kan lösa det på bästa sätt för alla. tack