Rallylydnad - För dig som är ny och vill ta klivet in i rallylydnadens värld

 

 

Rallylydnad är glädje, samarbete, följsamhet tillsammans. Du och din hund går på tävling en bana med skyltar som meddelar vilket moment/rörelse du och din hund ska göra. Ordningsföljden på momenten kan vara hur som, det är hunden och du som gör detta tillsammans utan "kommenderingsinfo" inom ett markerat banområde. En kombination av bla lydnad och freestyle. Du och Din hund tillsammans. I ett "raskt och naturligt tempo". 

Rallylydnad är utmanande för både hund och människa - var för sig och tillsammans - roligt som aktivering - mer kontakt och smidighet - ett stöd även till andra grenar -  hålla "de grå" pigga - fotarbetet och teknik - ökat samarbete - kul ihop - göra rätt precis här - lyssna på infon - ge rätt info - vilja tävla? - mm :)

--------------

På kursen får du en intensiv intro/genomgång i vad rallylydnad är och hur rallylydnad går till samt tips och personlig träning på främst de speciella delar i rallylydnaden. Vi går igeom Nybörjarklassens skyltar/moment och finner en röd tråd samt arbetar med grunder till en helhet som passar just dig och din hund.

--------------

Färdigheter: Att du och din hund har en viss vardagslydnad, såsom sitt, ligg, gärna stå, att hunden kan vara stilla (stadga) i sitt, ligg och ev stå  och att hunden kan vara och följa dig vid din vänstra sida i slakt koppel. 

OBS! Inför kursstart så har du läst igenom momentbeskrivning/skyltar samt gärna regler för en ökad förståelse och snabbare kunna ställa alla frågor. Se HÄR

Vill du sedan fortsätta att träna för att tävla så har du här en stabil grund att stå på för vidare träning eller kurs mot tävling.

Denna kursen passar dig som vill ha roligt tillsammans med din hund, arbeta med samarbete, följsamhet och smidighet. Yngre som äldre. För dig som vill in i rallyns värld - för dig som vill fräscha upp - för dig som vill kicka igång rallyn igen !!

* Indivduell/personlig träning. 


 

PLANERAD KURS 
Med reservation för ev ändringar

Vi håller alla gott avstånd till varandra både för hundarnas och vårans skull.

Vid sjukdomssymtom stannar du hemma och om din tik löper så vill jag veta det innan träffen så vi kan lösa det på bästa sätt för alla. tack 

Fyra fysiska intensiva träffar

* Ha med dig gott av olika slag och leksaker som din hund älskar just denna kväll, vatten, skål, och fika till dig om du vill. Kläder efter väder

Plus ett glatt och nyfiket sinne! 

Dag: Tisdagar

 Datum NY kursstart: 11/5 (lite mer teori denna), 18/5, 1/6 och 8/6 
*Fullt* fast du får gärna visa intresse (stå som reserv)

Datum pågående kurs: 30/3 (lite mer teori denna)
13/4, 27/4, och 4/5

Tid: Kl 18-ca 20

Plats: Utomhus främst,
Hos Elin, Kalmar Hundservice
Flottiljvägen 30 A, Kalmar

Pris: 1395 kr

Max 6 ekipage (vi kör vid minst 4 ekipage)

Nästa kursstart blir tidigast efter sommaren.

1. Y

 

Anmälan: Välkommen med din anmälan. När du har anmält och fått plats bekräftat så betala in till  BG 162-8007 "Cathrine Jonsson".  eller Swich 123 480 91 74 "Cathrine Jonsson". 

Märk "rallylydnad Nyb" (+ namn om annan än du som betalar)

När du är anmäld och har betalat så kommer sedan ett introutskick inför kursstart med ytterligare info och tips att tänka på inför kursen. 

Frågor? - bara hör av dig så förtydligar jag :)

MEJL: cathrine_jonsson@hotmail.com  
Eller via kontakformulär

Här finns regler inkl momentbeskrivningar. OBS alla klasser.