Inkallning även för gubbar :)

 

Ja tyst inkallningslek är roligt att göra även för äldre hundar - roligt för att de kan - rolig lek - rolig repetition - roligt för matte se han skutta fram i skogen - roligt ha roligt ihop - roligt ...

Gott ätbart: Droppa/lägg/göm på marken där du står. Första gången kan jag vara kvar tills han börjar leta/hittar och så går/springer jag iväg. Han följer efter och jag droppar/lägger/gömer en ny. Medans han letar så går/springerjag iväg igen - när han kommer farandes efter - lämna en ny att leta efter osv. 

Hunden får nosa - ha koll på mig - skynda efter mig för att få en ny 

Varanterna är många - min fantasi får stå för variationen. 
Enkelt och roligt för båda 
Sluta snyggt när ni har som roligast!

 

Baye
Letar för fullt :)


Bara för att det är skoj

 

Ibland vill man göra saker bara för att man kan och för att det är skoj 
Eller så finns det andra förklaringar :)

 

KIKA IN HÄR


Underbara höst

 

Ja den är alldeles underbar. Grabbarna vill säkert ha snö (jag kanske lite också - om det kan landa i skogen och på gräset, dvs ej på vägen och göra den problematisk, eller andra skottkrävande halkiga ytor :) )

För någon helg sedan var jag i Växjö och träffade underbara vänner en hel dag - en vänskapsboost!

Jag och Isa visade upp oss och hade superduperkul - som alltid - och gjorde vår grej i ringen. Precis, gör din och din hunds grej, inte som alla andra. Men absolut, ta godbitar och gör dem till era!

I helgen som var hade vi än en gång tur med vädret och kunde ha en heldag ute i rallymomentsinlärningens tecken. Underbart gäng med hundar och mattar som tränade flitigt och lärde in moment på sig, sin hund, tillsammans eller finlirade, utmanade redan inlärda moment! Tjusningen med hundträning - finns så mycket att pyssla med.

I går började vinterns kurs i rallylydnad Nybörjare/grunder. Njuter varje gång av att få följa och se allas individuella utveckling (det är den jämförelsen som är rättvis mot en själv att göra - vi har olika förutsättningar och startar på olika punkter).

Ikväll kör tävling/kombinationer igång. Träffar hela vintern så de är laddade och kanske tävlingssugna när vårens tävlingssäsong kör igång - alla har vi olika mål. Det är vägen mot målet som vi firar mest!!!

 


Variation och många bilder i fotoalbumet

 

På hur många vis kan din hund genomföra "konen"?. Dvs runda eller runda stanna eller skickas runda stanna eller under gång: skickas runda stanna

Sen även stanna kvar och bli "upphämtad" :)

Variation förnöjer och kunskapen djupnar och blir starkare PLUS det är roligt att träna samman (del) moment på olika sätt      

Och tränar jag varierat med fantasi så blir det oftast lätt när konen introduceras för då kan hunden "själva grejen" som ska göras. 

I rallylydnaden gäller det att hunden väljer just den konen jag skickar emot och väljer bort allt annat som kan finnas tex andra koner, leksak, godis, skyltar, hinder, domare osv :)

bild (4)

Runda träd, runda stolpe, runda blomma, runda sten...

Det är en del i "konmomentet" 

Så tänker jag :)


TIPS

 

Torka hundgodis, tex korv, leverpastej, blodpudding, skinka, tunga mm är att göra det i en frukt/svamptork 

Själv är jag mest ute efter att få en torrare yta och fortfarande mumsigt mjukt inne, dvs ingen ökad hållbarhetstid. Superbt enligt mig. 

Den är självklart även användbar just att torka ännu mera, om du vill det :D

 

Så här kan den se ut

810050(1)